Kristiansand i 5.8 gigapiksler

      Gigapiksel panoramabilde
Kristiansand i 5,8 gigapiksler

Det største bildet av Kristiansand!


Gigapiksel panoramaer er en ny trend som utviklet seg de siste årene. Teknologien kombinerer flere bilder til ett som har en gigantisk oppløsning. For å lage Kristiansands gigapanorama tok vi 585 bilder og kombinert dem i ett bildet med en oppløsning 165953x35283 piksler som gjør det til det største bildet av Kristiansand! Denne oppløsningen lar en å skrive ut bildet i størrelse 14 x 3 meter i høy kvalitet (300dpi). På dette panoramabildet kan man zoome inn utsikten og se den i detaljer. Man kan se folk som går i gatene, fyrene og byggingen av det nye teater-og konserthuset - Kilden.

Valg av riktig sted er et svært viktig element ved laging av gigapanoramaer. Utsiktspunkt Duekniben, som vi tok bildene fra, ligger nær byens sentrum, og fra det strekker det seg en vakker utsikt over sentrum og kysten av Kristiansand.

Å forberede et gigapanorama er en tidkrevende prosess. Det tar mange arbeidsdager, selv med en svært kraftig datamaskin. Panoramaets filstørrelse uten kvalitetstap er 55GB! Dette skaper en masse av tekniske problemer. Likevel å utarbeide dette panoramaet var et veldig hyggelig arbeid. Det gav stor tilfredshet fordi Kristiansand er den veldig vakre byen med mange interessante objekter som, takket være dette panoramaet, kan bli beundret i alle detaljer nå.